Een winderige dag... 04-01-2007

Vandaag gingen we weer met de boot op pad, op zoek naar de snoeken...

Om 9 uur begonnen we met trollen in de wijk bij ons in de buurt. We trolden allemaal met een Salmo Warrior Crank. Na een kwartier kreeg m'n vader een aanbeet en die bleef hangen, een erg dapper snoekje van 30 cm. had de Warrior gegrepen.

Erg dapper

We trolden een stuk door zonder aanbeet en kwamen op een gegeven moment aan op de Jagersplas. We besloten hier niet te vissen, dus scheurden we de plas over. We trolden door tot we bij het ziekenhuis kwamen, de snoek kolkte er als een gek, dus besloten we hier te vissen met een aasvis. Geen stootje... heel gek. We gingen verder naar de volgende plek, een bekende 'kolksloot'. We hadden net een kwart van de sloot getrold en het kolken begon, een aantal snoeken doken zelfs helemaal uit het water en het waren geen kleintjes. We besloten dus maar op zo'n kolkplekje te vissen met aasvissen. Na zo'n 10 min. schoot de dobber van Dylan weg, maar al snel kwam hij weer boven. We besloten toen nog een keer te trollen over deze sloot en onder een brug kreeg Dylan een keiharde aanbeet en een sterke snoek was gehaakt. Na zo'n 2 minuten, was de snoek landklaar, dus greep m'n vader 'm in de kieuwgreep, maar 1 klap met de kop resulteerde in een 'vliegende plug', dus de snoek moest wel losgelaten worden voor eigen bestwil, jammer, geen goede foto, maar wel gevangen (zo'n 85-90 cm.)

Dit was 'm...

Hierna zijn we weer verder te gaan en we scheurden naar Oostzaan. Hier vangen we (bijna) altijd en dit werd weer eens bewezen met een aanbeet voor mij, helaas schoot deze na 10 seconden los. We trolden nog een keer langs de plek en nu was het Dylan's plug die werd gegrepen. Midden in de wind werden we de kant op geblazen, hier zijn we toen de snoek gaan landen, een mooie snoek van 75 cm. voor Dylan werd geland, onthaakt, gefotografeerd en weer teruggezet.

75 cm.

We trolden verder naar een andere bekende kleine 'kolksloot', het was er helemaal niet lekker varen/trollen door de wind, waarschijnlijk was de wind ook de oorzaak dat er geen een snoek kolkte, waar er normaal wel 10-15 snoeken zich laten zien. Weer trolden we verder, naar een ander bruggetje in Oostzaan, hier was het al snel raak bij m'n vader.

76 cm op de Warrior Crank.

Nu gingen we een stukje trollen in de polder. Bij een spoorviaduct kregen verspeelden we een zestiger vlak voor de boot. Daarna zijn we maar weer terug gegaan naar het ziekenhuis, maar wederom kregen we hier geen stootje. Hierna hielden we het voor gezien. Het viel ons op dat op de plekken waar we normaal altijd vangen met aasvis, het vandaag helemaal niks was, raar! Ik ving vandaag helemaal niks zelf, zal wel pech zijn, want als ik die snoek gehaakt had, kreeg ie het steeds voor elkaar om los te komen.

Groetjes,

Duncan Swart