14 januari... 14-01-2007

Wederom gingen we de boot weer op om de snoeken te vinden. Om 9.00 uur waren we op het water en even later begonnen we met trollen. Ook deze week begonnen we weer bij ons in de wijk, maar verder dan een aantal missers komen we niet. Daarna dus maar weer naar de Gouw, we trolden weer naar de 'kolksloot' waar we altijd aanbeten krijgen. De snoeken kolkden er weer op los en een aantal andere vissers hadden dat ook wel gezien en visten er dus ook. We zochten weer een plekje uit om te vissen met aasvissen. Het werd de plek van de snoekbaars van vorige week van Dylan. 3 hengels lagen te wachten op een snoek... M'n vader gooide een keer ergens anders en na 2 seconden schoot de dobber onder. Er werd rustig wat lijn binnengehaald om contact te krijgen met de vis. Hij sloeg aan en net zo snel als de dobber weg ging, ontsnapte de snoek ook weer. Jammer. We gingen weer verder... Na een aantal minuten kreeg mijn dobber een keiharde tik, na 10 seconden volgde hierop een wegschietende dobber. Ook hier werd meteen zachtjes wat lijn binnengedraaid en als de lijn strak staat aangeslagen. Dit keer was het wel succesvol. De lijn gierde van de slip af, toen kwam de snoek voor het eerst boven, het was een hele mooie. De snoek vocht voor wat hij waard was en werd afgedrild en geland. Een 87 cm. lange prachtige dikke snoek was voor even de pineut.

Hierna was het op deze plek niks meer, dus we trolden nog een keer over deze sloot, we zochten een ander plekje op, maar hier was het niks. Dan maar naar Oostzaan! We begonnen met trollen bij de plaatselijke jachtwerf onder een bruggetje, ik verspeel hier een snoek. Hierna trolde er een andere boot onder de brug door, krijgen zij er ook een aan! Zij verspeelden de snoek ook, jammer voor ze. Nu gingen we de wijken in. Al snel mist Dylan er weer eentje. We trollen verder naar de volgende wijk, we krijgen niet meer dan een aanbeet. In de volgende wijk kreeg ik een mooie aanbeet op de Mann's 1-Minus. Wederom een tachtiger werd gevangen: 81 cm.

We gingen hierna weer richting onze eigen wijk, want ik moest aan een presentatie werken. In die wijk sprongen twee dikke snoeken achter elkaar uit het water. Hier gingen weer een aantal aasvissen te water. Tsjoep! De dobber van m'n vader schoot weg. Het bekende ritueel volgde en de snoek werd gehaakt. Weer een tachtiger was de klos: 85 cm.

Topfoto! De aasvis nog in de bek.

Hierna was het wel mooi geweest voor vandaag. 3 tachtigers, is niet veel, maar het gemiddelde was erg goed.

Tight lines,

Duncan Swart