3x net niet de eerste meter van het seizoen! 2 en 3 juni 2007

 

Om te beginnen eerst even een snoekje van 65 centimeter voor Duncan van afgelopen week na school...

 

 

Op zaterdagmorgen vroeg uit de veren om met Dylan en de Ouwe Vader een snoeksessie te gaan doen. Duncan nog steeds aangetast door het karpervirus, ging liever karperen met de korst. Dylan en ik waren om half 7 op het waterÖ

 

We begonnen met trollen door de wijk, waar Dylan binnen twee minuten een heel lief klein snoekie ving van ongeveer 40 centimeter op een Screaming Devil wist te vangen. Via de wijk door naar de plas, waar we lekker relaxt aasvisjes gingen vangen. Na ongeveer 3 kwartier hadden we genoeg maatse visjes om de snoeken te kunnen belagen. Al heel snel kreeg de Ouwe Vader een gigantische snelle wegtrekker gevolgd door een kolk, wat meestal een grote snoek betekent. Een snelle aanslag en na een prachtige dril kwam er een heel mooi getekende snoek in de boot waarvan we dachten dat hij de meter zou raken, maar helaas: 97 centimeter.

 

 

Hierna werd op deze plek niks meer gevangen en gingen we de plas rondtrollen wat niets opleverde. Daardoor werd besloten om met een gedregde aasvis op 2 dieptes slepend de snoek te zoeken. Dit bleek een succesvolle formule te zijn, want weldra op een kruising van wat taluds kreeg Dylan een geweldige aanbeet gevolgd door een lekker gevecht wat zijn hengel diep deed krommen. Na zoín 5 minuten werd de snoek moegevochten de boot binnengehaald via de kieuwgreep. Na meting bleek zij 95 centimetertjes te zijn. Snel een paar fotootjes voor het thuisfront en na een korte reanimatie kon de snoekdame weer terug naar haar jachtgronden.

 

 

Diverse andere locaties werden ook nog bevist, maar helaas met weinig succes. Aangezien we ís middags naar Bas en Jasper moesten voor een verjaardag en we al 3 snoeken hadden waren we om 1 uur thuis. Duncan wist met de drijvende broodkorsten 1 schubkarpertje van 10 pond te verleiden, maar helaas omdat wij de cameraís bij ons hadden hebben we er geen foto van.

 

Op zondagmorgen waren er weer snoekplannen, maar deze keer weer met zín drietjes. We begonnen wat later dan normaal, daar Duncan eerst de Zondag-Telegraaf moest lopen. De dag begon eerst met zín tweetjes, omdat Duncan na het lopen van de kranten de slingerschijt kreeg en eventjes thuis bij de wc moest blijven hangen (wat jammer dat we die niet op de boot hebben). De ouwe krijger en de jonge hond moesten het maar weer flikken. Het weer was duidelijk minder dan gister, meer wolken en meer wind, maar ook beduidend koeler. Na het vangen van wederom wat aasvis werden we verrast door een razendsnel opgeknapte Duncan die de wc toch liever wilde ruilen voor een plekje bij ons op de boot. Snel even terugvaren en na ongeveer 10 minuten lag de Linder weer op de plas met 3 hengels met aasvis te water. Het duurde zeker 30 minuten voor de Ouwe Vader weer een spectaculaire aanbeet kreeg van een wederom forse snoek die zijn zijn hengel zwaar liet krommen en zeker 6 keer onder de boot door zwom. Bij het door het wateroppervlak breken van de snoek dachten we alledrie aan een dikke meter. Maar het beeld vertekende toch iets, want in de kieuwgreep onthaken en opmeten betekende wederom een snoek van 95 centimeter, natuurlijk toch nog wel een mooie, maar ja, weer net geen meter. Na het fotoritueel mocht ze weer zwemmen.

 

 

Deze vis betekende wel de laatste actie van de dag, want de daarna volgende periode was het ronduit slecht met de vangsten gesteld. Toch keerden we niet teleurgesteld huiswaarts.

 

Ouwe Vader