Activiteit in en rondom het water... 14-04-2007

Na een aantal sessies met boilies, piepers enz., was het vandaag de bedoeling de karpers te kletsen op mas met de pen.

Om half 8 stonden we aan de waterkant klaar om te vissen en de eerste voerplekjes werden gemaakt. Al snel kwam ik erachter dat de karpers in deze sloot waren begonnen met de paai, hier heb ik een aantal plaatjes van geschoten. Dit zijn de mooiste 2...

Hier hadden we dus erg weinig kans om wat te vangen, dus zochten we naar azende karpers in andere sloten. Die vond Dylan al vrij snel en maakte er een voerplekje waar hij meteen begon te vissen. Ik bleef de sloten afzoeken om een aantal plekjes alvast van wat voer te voorzien. Toen ik op zo'n 500 meter afstand van Dylan was (op de terugweg), hoorde ik Dylan mijn naam roepen. Ik rende naar 'm toe en jawel hoor! Hij had een mooie schubkarper gehaakt. Even later kon hij op de foto met de 16-ponder.

Dat ging lekker, nummer 1 was al binnen voordat ik was begonnen. De eerste bevoerde plekjes werden afgevist, hier vingen we ieder een mooie rietvoorn en Dylan nog een brasempje. Voordat we naar de volgende voerplekjes gingen, werd er nog een zwemstrandje bevist. Ieder een slijmjurk was hier het resultaat. Op een bochtje ving ik al snel het volgende karpertje van 11 pond wat toch wel wat weg had van een boerenkarper, wat leuke sport gaf op de lichte spinhengel.

 Toen ik op m'n gemakje bezig was met m'n hengel was het Dylan die een mooie karper verspeelde. Gelukkig maakte ik het vrij snel hierna goed, Dylan maakte een mooi filmpje van een stukje van de dril...

10 pond...

We visten nog even verder, maar het was niks meer. Nadat we alles hadden opgeborgen, waren we nog ff naar wat paaiende karpers wezen kijken, altijd leuk.

Visgroetjes,

Duncan Swart