Eindelijk de nrs. 1 van 2007! 25-03-2007

Na een aantal keiharde karperblanks met de pen moesten de boilies maar weer eens laten zien wat ze waard zijn...

Vier dagen lang werd er een halve kilo bollen geloosd op de stek waar het moest gaan gebeuren. En vandaag was het zover, de eerste karpers moesten worden gekletst door Dylan en mij! 's Ochtends moest ik eerst nog de Telegraaf lopen, dus vroeg vissen zat er niet, maar om ong. 9.00 uur stonden we op de stek en konden de hengels te water... De eerste twee hengels lagen al snel klaar en de derde hengel ging ook te water, werd op de Prologic Pod gelegd, de lijn werd strakgedraaid en de swinger werd vastgeklikt. Die swinger kreeg alleen niet de tijd even te hangen, want na 1 sec. een terugloper gevolgd door een run... Hangen! Wat een heerlijk gevoel was dat weer om een karper te drillen. Na een aantal spannende minuten kwam 'ie schepklaar langs de kant, karper numero 1 voor 2007 was voor mij binnen en m'n nieuwe (snel inklapbare) landingsnet van JRC werkte uitstekend. Op de kant mocht de karper op de foto met mij (in m'n nieuwe Prologic-pak) en werd gewogen, 17 pond. Natuurlijk zwemt ook deze schubkarper weer op z'n plekkie.

Na de vangst begonnen we met het klaarmaken van wat andere spullen en wederom schreeuwde de meest rechtse hengel op de rodpod om aandacht, deze was voor Dylan. Meteen werd duidelijk dat dit een beste was dmv. een flinke sprint door de vrij strakke slip. Dylan kon de karper redelijk van een boom weghouden, maar vreselijk helaas viel de druk van de lijn af en was de vis ontkomen. Dan maar weer ff de shelter opzetten, ook hier was geen tijd voor, want nu was de hengel met een method feeder vertrokken, ik was weer aan de beurt. Deze hengel is veel slapper, dus veel kracht kon er niet gezet worden, waardoor deze karper wel de boom bereikte en zich vastzwom, ***!, ik probeerde van alles maar niks lukte, toen was de enige keuze om heel veel kracht te zetten en het slechtste gebeurde: lijnbreuk! Alles opnieuw in elkaar zetten, beazen en verder vissen en proberen de shelter op te zetten... Al snel was het weer de hengel van de 17-ponder die gilde, Dylan moest het nu wel gaan lukken en het lukte. Hij ving ook zijn eerste (schub)karper van dit jaar, bijna 13 pond was de vis.

We visten verder en de aanwezige meerkoeten (oftewel terrorkippen) vonden de pellets en boilies en begonnen te vreten. Vele meerkoetaanbeten volgden, allemaal vlogen ze daarna geschrokken weg van het zware 'bonkje' en/of dat scherpe dingetje wat naast die lekkere boilie hing. De karpers hielden het blijkbaar voor gezien, want we kregen geen terugzakker of run meer van een karper. 's Middags zijn we op gaan ruimen en gingen we met een fijn gevoel naar huis, want we hadden de eerste karpers binnen voor 2007 en trouwens: op deze link staan nog wat foto's van 2 snoekbaarssessies, die alleen snoek opleverden.

Veel runs,

Duncan Swart