Nachtvissen, de eerste 'donkere sessie' dit jaar. 07/08-04-2007

Vorige week schreef ik al dat er een nachtsessie gehouden zou worden. Het was van de week de vraag of Tom Krommedijk mee zou gaan, maar dit zou niet gebeuren. Dylan en ik gingen dus samen een 'donkere' sessie houden.

Ik moest voor de sessie eerst nog een toernooi spelen bij a.v.v. Sloterdijk, dit was niet zo'n succes, toen was het maar hopen dat het beter zou worden. Gelukkig hadden onze ouders de tent alvast voor ons opgezet terwijl ik voetbalde, dat scheelde weer wat verloren vistijd. Na het eten werd de rest opgezet. Op het moment dat Dylan nog even thuis wat aan het halen was, kreeg ik een mooie run. Maar na een paar seconden was het gevecht al voorbij, weg... Toen het donker was geworden gingen we de tent in, maar wat hoorden we toen... Raar gelach en kattenimitaties... Ineens gleed er een hand over het tentdoek, gevolgd door een kattenimitatie. Een gevoel zei me dat ik die stem herkende en ik liep naar buiten om te kijken wat het nou was... En jawel hoor, 2 ettertjes uit onze buurt vonden het leuk om ons te (proberen) bang te maken, helaas had ik ze door en liepen ze geschrokken terug naar huis. We hebben de hele nacht niks meer van ze gehoord en/of gezien. Vlak nadat de ettertjes wegwaren, kwam Tom K. even kijken hoe het ging. In de tent bespraken we de gebeurtenissen tijdens deze vissessie, maar dit gesprek werd grof onderbroken door een snoeiharde fluiter. De karper was gezellig de plompenbladertjes ingezwommen, maar ik voelde nog steeds een vechtende vis aan de andere kant van de lijn. De boot werd ingezet om naar de karper te zwemmen, maar het was te laat... De karper was al ontkomen. Dit ging niet goed zo, zouden we dan toch blanken? Slapend maakten we een aantal visuren. Om ff voor half 5 eindelijk weer leven in de brouwerij, een run! Deze ving ik wel en een schub van 14 pond lag op onthaakmat. En weer terug...

Een blank was in ieder geval uitgesloten. Om ongeveer 6.15 weer een run en nu was het Dylan die een schubkarper wist te vangen, de vis was hoog en best dik, maar had de lengte niet, 16 pond. We hadden laatst een bewaarzak (groot) gekregen, dus probeerden we het eens uit, we hadden de vis ff gezakt tot het licht genoeg was voor een mooie foto.

Na het maken van de foto's zijn we niet meer gaan slapen. Af en toe vaarden we even naar Tom, want die zat ook te karperen. We hadden 's ochtends nog een aantal (waarschijnlijk) brasemaanbeten. In het begin van de middag hebben de hele zooi opgeruimd en eindigden we de vissessie met 2 karpers, er had wat meer ingezeten.

Schreeuwende optonics,

Duncan Swart