Soms moet je zwemmen voor de karpers...  30-9-2007

De kriebels om te gaan karperen waren weer sterk aanwezig, dus gingen Tom en ik het veld in om die eens even te gaan vangen, het werd een leuke visdag.

Na mijn krantenwijk snel de fietstas volgepropt en zwaar beladen ging ik richting de bevoerde stek(*). Vlak na mijn aankomst was Tom ook aanwezig, toen kon het beginnen... Na 5 min. kreeg ik de eerste run al! Hangen, maar niet voor lang. Doordat ik weerhaakloos vis, i.v.m met het vele spelen van montages, was de haak losgeschoten. Jammer, maar het was geen grote. Binnen 5 min. ging dezelfde hengel er weer vandoor. Jawel: een mooi schuppie van 13 pond mocht op de foto.

Tom had net zijn hengels ingegooid of ook hij kon gaan drillen. 10 pondjes gaf de Waymaster aan.

De volgende run was weer op mijn hengels, deze schoot weer los. Boeiuh, na die ene keer op de plas met al die keren lijnbreuk ben ik blij dat ik m'n spullen behoudt! Was weer geen grote. Ingooien maar weer, shit! Vastgegooid... dan maar te water... Hop hop snel weer terug op de kant en drogen, het zonnetje schijnt inmiddels toch lekker. We kregen binnen korte tijd weer 2 runs, 1 werd verzilverd... Tom ving weer een schub, maar nu van 8 pond.

Dat was 'm weer!

Groetjes,

Duncan Swart