Soms zit het mee, soms niet... 16/17, 23 en 24 augustus

De titel zegt het al, het ging goed en minder goed. De ene keer verzilver je bijna iedere run en de andere keer gaat dat (veel) minder lekker.

16 en 17 augustus

 Na de vakantie wilden we draad hier in Zaandam weer goed oppakken, daarom gingen we op 'onze' bewezen nachtvisplek achter de karpers aan. Vlak na het eten kwam de eerste run met als resultaat een mooie schubkarper van 12 pond.

De volgende run liet wat lang op zich wachten, maar om een uur of half 11 meldde de bekende spiegel zich alweer voor de derde keer dit jaar, met 15 pond was 'ie niet aangekomen.

Binnen een half konden we weer de tent uit om te drillen, weer eens schub, maar nu van 11 pond.

De volgende dag was net begonnen toen onze nachtrust weer wild werd verstoord door een gillende beetmelder. Dylan mocht even later met een schubkarper van 13 pond op de foto.

Tijdens het opnieuw ingooien begon het zachtjes te regenen en opeens begon te hozen. Gelukkig waren we net klaar dus konden we de tent in. Je verwacht het al... Midden in de regen kregen we weer een run. De karper werkte ook niet mee, want die besloot de bocht om te zwemmen, dus moest ik er ook nog achteraan. Toen 'ie eenmaal op de kant lag heb ik 'm zo snel mogelijk in de bewaarzak gedaan, want fotograferen was onmogelijk in die regen. Gelukkig bleef het even rustig, dus konden we even lekker slapen tot we in de ochtend weer werden wakker gemaakt door een beetmelder. Helaas werd deze karper verspeeld. Het was inmiddels droog en we waren nu toch wakker, dus besloten we de gezakte karper op de foto te zetten.

Het was hierna niks meer, maar dat is normaal op deze plek.

Vandaag zat het duidelijk wel mee, want we hadden er dus 5 en 1 verspeeld.

23 augustus

De vakantie is voor Dylan nu afgelopen, maar ik had nog een weekje, dus besloot ik 3 dagen te voeren op de Plas om hier de laatste karpers van de vakantie te vangen. Ik was vroeg aanwezig en al snel had ik de lijnen uitgevaren. Ik begon net de rest van de spullen uit te pakken toen ik de eerste karper van de dag kon binnendrillen. Een mooie schub van 12 pond was voor even van mij. Het was nog vroeg en Dylan had nog even de tijd om een fotootje te komen nemen, dus ging de vis even in de bewaarzak. Hij hing net te water of de andere hengel ging er vandoor. Ik voelde al vrij snel dat dit een serieuze vis was en dat de lijn ergens achter liep en het ergste gebeurde... de lijn brak voor de voorslag... en een kreet van woede ontglipte me even. Inmiddels was Dylan aangekomen en kon hij even een fotootje schieten van de 12-er.

Snel hierna gingen beide hengels weer te water. En al snel kwam er weer een run en alweer brak de lijn voor de voorslag door de stenen en mossels. Dit kan toch niet! De volgende liet weer niet lang op zich wachten, deze bleef gelukkig wel hangen. In het landingsnet kotste deze karper nog 3 witvisjes uit. De weegklok gaf bij deze schub 10 pond aan.

Het duurde iets langer maar nog steeds niet lang en de volgende karper ging er weer vandoor. **** hij zat weer vast, dus ik ging er met de boot achteraan. Ik was net boven de plek aangekomen en weer brak de lijn. Hoe kan dat nou!?!?!? Ik vis nog wel met een dikke voorslag. Ik heb hierna zo snel mogelijk m'n spullen opgeruimd om even naar Ten Broek te gaan om spullen te kopen en advies te vragen over mijn probleem. Ik moest een langere voorslag gebruiken, het type voorslag was goed. Ik zou het de volgende dag weer proberen, maar vandaag zat het ondanks die 2 karpers toch tegen, want het hadden er 5 kunnen zijn.

24 augustus

De adviezen van de 'karperspecialist' van Ten Broek had ik opgevolgd en 's ochtends lagen de hengels weer op scherp. De eerste karper meldde zich weer vrij snel... het gewicht was ineens weg en ik draai de lijn binnen... NEE! Weer was de lijn afgesneden! Dit kan toch niet en weer ontglipte me wat kreten van woede. Tijd om erover na te denken kreeg ik niet want er gilde weer een beetmelder. Meteen ging ik met de boot erachteraan, de karper zat weer vast maar ik kreeg 'm los en de eerste van de dag, een schubkarper van 13 pond, was binnen.

Zal die losser van net dan gewoon toeval zijn? Een kans om achter het antwoord te komen kreeg ik, want ik kon weer drillen. Ik ging zo snel mogelijk met de boot richting de karper, maar al snel was het gebeurd, de lijn was weer afgesneden. Ik kon wel janken! Weer een karper met tijdelijk een hele zooi aan z'n bek en voor de 5de keer in 2 dagen verspeel ik heel m'n klerezooi. Een duur grapje! Meteen ben ik weer op gaan met de gedachte dat ik zeker dit jaar niet meer terug ga keren op deze stek aan de Plas. Vandaag zat het dus weer tegen!

School gaat ook voor mij van de week weer beginnen (helaas). De vakantie had van mij wel wat langer mogen duren, maar daar is niks aan te doen.

Veel vis,

Duncan Swart