Beuken! 18/19-05-2007

Tom K. wilde al een hele lange tijd een keertje nachtvissen, dus werd het plan gemaakt om op de bekende nachtvisplek een nachtje te karperen.

Na 5 dagen 4 plekken bevoeren stonden we dan vrijdag om even over half 5 klaar voor de karpers. Na ruim een half uur meldde de eerste karper, deze was voor Tom. Een mooie schubkarper van 15 pond mocht even poseren.

Om de eerste karper van de sessie te vieren beuken we beide binnen een uurtje een karper op de kant.

Na deze vangsten waren we wel toe aan het avondeten, dus aten we allebei 2 broodjes hamburger. De broodjes waren nog niet zo lang op of karper nummer 4 meldde zich. Een oude bekende voor mij mocht een kijkje nemen op de kant (13 pond).

Na deze mooie karper volgde er een periode zonder karpers, deze tijd werd opgevuld door het vangen van wat witvis.

Het werd steeds donkerder en dat was het sein voor ons om de tent in te gaan. Rond 12 uur dan eindelijk weer een karper, maar wat we nou zagen hadden we nog nooit meegemaakt. Dezelfde spiegelkarper van een paar uurtjes daarvoor was er weer ingetrapt. Voor de zekerheid de karper nog een keer gewogen: 15 pond, erg raar, want eerst was ie nog 13, misschien een weegfoutje of de waarheid...

De runloze periode was duidelijk helemaal voorbij want verschillende karpers veroorzaakten een run en de meeste werden gevangen. Allemaal 10-11 pond...

Ondanks dat we nog aardig wat runs in het donker kregen, hebben we nog redelijk goed geslapen tussen de runs door, maar uitslapen zat er niet in, want in de vroege ochtend volgden nog 3 runs: 1 grote werd door Tom verspeeld vlak voor de kant, maar de andere 2 runs werden wel verzilverd, alweer rond de 10-11 pond.

Zoals normaal was het overdag niks meer en ruimden we rond 12 uur op. We wisten samen ieder 5 keer een karper te vangen, 10 dus samen. Als je kijkt naar hoeveel verschillende, dan hebben we 9 verschillende karpers weten te beuken*... Aanstaande zaterdag (26 mei) is het kunstaasseizoen weer geopend! Goed voorbereid gaan we het seizoen proberen vlammend te beginnen.

Visgroetjes,

Duncan Swart