Dubbel vangen! 18-02-2007

Allereerst nog even 2 snoeken van vorige week zaterdag, helaas had ik niet genoeg tijd om die afgelopen week te plaatsen:

Dan nu na naar 18-02-2007:

Dylan ging vandaag niet mee, want hij is ziek. Dus gingen m'n vader en ik achter de snoeken aan...

Zoals normaal begonnen we weer bij ons in de wijk. M'n vader verspeelde hier 2 snoeken op de Prologic 4Play Liplure.                                    We trolden weer verder er werd nu een extra hengel gebruikt, dus 3 stukken kunstaas zwommen zoekend naar de snoeken. We kwamen weer bij een plekje waar de snoek kolkte, helaas waren er andere vissers dus trolden we verder met in gedachte dat we later op de dag hier zouden terugkomen. We kwamen weer aan op DE kolksloot, maar we moeten denk ik een andere bijnaam gaan verzinnen, want er kolkte geen snoek! Ondanks dat ving ik een snoek van 67 cm. op de Spro Screaming Devil en ving m'n vader een blei met erg veel honger.                     

 

Hierna zijn we teruggegaan naar de plek waar we de snoeken zagen kolken en hier gingen 3 voorns te water. Na een tijdje schoot de dobber van m'n vader met een kolk weg en een snoek van 73,5 cm. was voor even de klos.

Al vrij snel hierna schoot mijn dobber weg en kon ik een mooie snoek landen, maar tijdens het landen hoorden we een harde plons links van ons en toen we keken zagen we dat de vis van m'n vader ook hard was gepakt. Een double strike! Een snoek van 82 cm. voor de ouwe vader en een snoek van 72 cm. voor mij. Gelukkig liep er een ouwe bekende van m'n vader langs die even een foto kon schieten.

Dat was weer een speciaal moment om te onthouden! Na deze vangst was het tijd om Oostzaan op te zoeken! Het plan was om daar te gaan trollen en op de plekken waar we snoek zagen jagen, zouden we even met aasvissen vissen. We trolden en trolden, maar geen snoek die wou bijten of kolken, maar na een half uur lieten de eerste snoeken zich zien en werd het plan uitgevoerd. Na 10 min. schoot de dobber van m'n vader weg. Na het aanslaan schoot de dobber meteen minstens 5 meter door de slip! Dat beloofde wat, maar de lengte was niet zoals verwacht. Een mooie snoek van 81 cm. werd gevangen.

 

We trolden weer verder... 100 meter verder kolkte er weer snoeken dus gingen de voorns te water. Vijf seconden nadat m'n vader had ingegooid schoot de dobber al weg. En tijdens het vangen van de snoek keken zo'n 20 bejaarde mensen mee. Een snoek van weer 81 cm. werd geland, gefotografeerd en teruggezet.

Trollen maar weer... We kwamen nog wel wat kolkende snoeken tegen, maar niet op de manier dat we er gingen (aas)vissen. Toen we op de 'Hane 2' (bijnaam) aankwamen werden we 'begroet' door zeker 10 jagende en dus kolkende snoeken, maar het stukje sloot was te smal om er te gaan vissen met een witvis. Trollend verspeelde m'n vader nog een snoek op de 4Play Liplure. We zijn nog even door 'onze' woonwijk heen getrold, maar verder dan aanbeetjes kwamen we niet. Resultaat van de dag: 4 snoeken voor m'n vader + 2 snoeken voor mij = 6 snoeken.

Goede vangst,

Duncan Swart