Effe plassen. 22 en 24 juni 2007

Nog nooit wisten wij een karper op de plas te vangen, daar moest maar eens verandering in komen... Daarom ging ik daar vrijdag in mijn eentje en zondag samen met Dylan en Lorenzo karperen.

Vrijdag 22 juni:

Na 3 dagen gevoerd te hebben stond ik 's morgens vroeg aan de waterkant. Als eerst werden de hengels gereedgemaakt en uitgevaren, daarna zette ik mijn shelter in elkaar. Hierna was het wachten geblazen... Uiteindelijk kwam dan toch die verlossende run en kon ik mijn net onder mijn eerste plaskarper schuiven. De vis was met 9 pond niet groot, maar dat maakte niet, de eerste was binnen!

Met veel vertrouwen in nog een vis ging ik weer op mijn stoel onder mijn shelter zitten en kon het wachten weer beginnen. 's Middags schreeuwde mijn beetmelder het weer uit. Na een mooie dril lag er een mooie schubkarper op mijn onthaakmat van 13 pond. Wat wel opviel aan deze vis was dat hij/zij een gespleten staart en een verkloot bekkie door vissers (zonde!) had.

Na deze vis heb ik geen piepje meer gehoord, dus ben ik maar gestopt en wat gaan voeren voor de volgende keer op dezelfde plek.

Zondag 24 juni:

Wat later dan afgelopen vrijdag stond ik samen met Dylan en Lorenzo weer aan de plas. Lorenzo zat een stukje verderop met zijn hengels en Dylan en ik visten op dezelfde plek van de dag hierboven vermeld. Al vrij snel volgde de eerste run en kon ik een mooie schubkarper van 12 pond vangen.

Vlak voordat ik deze karper kon terugzetten meldde zich de volgende alweer maar Dylan sloeg mis. Binnen een kwartier kreeg hij een nieuwe kans en deze pakte hij. Ook zijn eerste plaskarper was binnen en ook deze was niet zo zwaar met 8 pond.

Binnen een half uur weer een run, maar deze verspeelde ik helaas vlak voor de kant, deze vis was zeker de grootste geweest. Hierna geen stootje meer, dus hielden we het na nog een paar uurtjes voor gezien en gingen we op een andere plek voeren voor aanstaande woensdag.

Veel runs,

Duncan Swart