Koninginnenachtkarpers! 29/30-04-2007

We hebben weer eens een nachtje gekarperd, het was een geslaagde en gezellige sessie...

Van de week ging de knop alweer om bij veel karpers en begonnen ze weer te paaien, ook in de sloot achter ons huis was dit het geval.

Het karperfeestje was maar van korte duur, het duurde slechts een dag. Het plan werd dus gemaakt om de karpers op te vangen met wat voer in een water wat grenst aan de paaisloot, 2 dagen gingen er een aantal boilies te water en zondagmiddag stonden we klaar voor de karpers. Tijdens het opzetten van de tent, luisterden we naar de ontknoping van de eredivisie op de radio. Wat was het spannend! Helaas liep het (voor ons) niet goed af, want niet Ajax, maar (toch) PSV werd landskampioen. Dat was dus een minder begin van de vissessie. Tijdens het witvissen met onze neefjes Bas en Jasper, meldde karper nummer 1 zich. Het was duidelijk dat deze schubkarper afgepaaid was, want het gewicht viel tegen: 8 pond. Onder het toeziend van oog van Bas en Jasper kon de vis op de foto.

Het plan werd gemaakt om een soort snackbar-picknick te houden met z'n achten. Na het 'hoofdgerecht', hadden we als toetje een ijsje en je raad het al: PIIIEEEP! Ik kon gaan drillen! PIIIEEEP! Nog een karper! Nu stonden Dylan en ik ieder een karper te drillen. Helaas ging het feest niet door want Dylan verspeelde zijn vis. Mijn karper was 9 pond en was ook zeer waarschijnlijk al afgepaaid. Bas en Jasper konden samen met hun ijsje en Thomas (die ook even naar buiten kwam) op de foto naast mij.

Na de karper weer netjes terug te hebben gezet, gingen we ook eventjes wat witvisjes proberen te vangen. Dat liep niet zo heel erg goed maar we vingen er toch een paar. Net toen iedereen naar binnen ging, ving Dylan weer een magere karper van 8 pond.

Onze oom Bart kwam met het geweldige idee om aan ons zijn lcd-tv met Digitenne voor een nachtje uit te lenen. Hij installeerde het vrij snel en daar zaten we dan, nog nooit hadden we zo luxe op karper gevist.

De verwachte run liet even op zich wachten, maar dat was absoluut geen straf onder deze omstandigheden. Die run kwam wel... Tijdens het drillen van die vis, gebeurde hetzelfde als die middag! Weer een run! Deze keer lukte het gelukkig wel om beide karpers te vangen. 11 en 11,5 pond gaf de weger aan. Eindelijk na een aantal mislukte 'pogingen' is het gelukt 2 karpers te gelijk te landen.

Hierna volgden al vrij snel 2 runs binnen korte tijd, maar beide karpers werden verspeeld. Rond was het dan toch weer raak en werd een dikke karper gevangen van 17 pond.

Het leek wel of de karpers na deze vangst een complot tegen ons had gesloten, want er meldde zich geen karper, terwijl we ze duidelijk op de plek zagen. Al met al was het toch weer een zeer geslaagde sessie met 6 schubkarpers...

Kromme hengels,

Duncan Swart