Die uit de hoek...

Afgelopen zondag gingen we weer eens achter de snoeken aan. Dylan zou (eigenlijk) vandaag niet meegaan, maar m'n vader en ik gingen er toch tegenaan.

's Ochtends ging mijn vader even snel aasvissies vangen bij ons in de buurt (ik was thuis de boot aan het klaarmaken) en Dylan ging toch nog eventjes mee met hengel met een aasvis. Al snel was de eerste aasvis gevangen en die werd meteen gebruikt. Na 10 min. geen stootje besloot Dylan het een stukje verderop te proberen, hier zien we iedere keer dat we op deze plek komen een metersnoek jagen in de hoek. Na 5 minuten was het in de bocht: Tsjoep, daar zocht de dobber de bodem! 5 seconden later sloeg Dylan aan gevolgd door een vette kolk, dit moest 'm zijn! Na een 2-tal minuten gaf de snoek nog even een acrobatenact en toen zagen ze het: Dit is 'm! Ik werd al snel opgebeld dat ik zo snel mogelijk moest komen omdat ze een grote hebben. Toen ik aan was gekomen was de snoek landklaar en m'n vader pakte 'm in z'n kieuw, nog een klap en pats!... De fluorocarbon onderlijn was een aantal keren om de kop gedraaid en voor de onderlijn was de gevlochten langs een tand doorgesneden. We dachten dat we 'm kwijt waren, maar gelukkig bleef de snoek nog even versuft voor de kant liggen en kon ik 'm nog snel pakken. Gelukkig! De onderlijn met dreg werd alsnog uit de bek gehaald. Even meten: 1,05 meter, een nieuw pr. voor Dylan!! Een paar foto's en weer terug...

Nou de aasvissies waren inmiddels wel binnen. Een samenvatting van de dag op de boot: ik 1 tachtiger en m'n vader eentje van 50 cm., voor de rest nog 1 verspeeld en een paar aanbeten. Het was taai en koud in de regen. En Dylan had z'n buit al binnen toen wij in de regen zaten, slim!

 

Duncan