Runfestijn!!! 15-10-2006

 

Om 07:20 stond Lorenzo voor m'n deur (in het donker) om te karperen, we konden meteen vertrekken want ik had m'n fiets al klaar gemaakt met de karperbenodigdheden. We hadden al op donderdag, vrijdag en zaterdag de 5 stekken bevoerd met boilies en trouvit. Om 8:00 uur lag de eerste hengel te water, de tweede hengel werd ingegooid ik leg de hengel op m'n rodpod (hengelsteun) en..... PIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEP!! De eerste karper ging er alweer vandoor met het aas van de hengel die er het eerst inlag!!! De karper vocht voor wat hij waard was en na dik 5 minuten hard vechten en zorgen dat de karper niet tussen de overhangende bomen zwemt lag de dikke, vette schubkarper in mijn landingsnet. Na een paar foto's wogen we de vis en de weger gaf 20 pond aan!!!!

 

20 pond prachtige schubkarper

 

De eerste karper van de dag meteen alweer een twintiger en dat zeker binnen 2 minuten. Snel de hengels weer te water. Ik kreeg maar net de tijd om alle 3 de hengels in te gooien, want al snel ging dezelfde hengel als net er weer vandoor maar na 1 minuut vechten kreeg ik alles weer terug maar zonder karper. Snel weer verder...... Binnen een kwartier was het weer raak op een van mijn hengels en deze keer mocht Lorenzo een karper vangen, want hij had zijn hengels er nog niet eens inliggen, hij moest zijn hengels eerst nog optuigen. De karper was duidelijk minder groot en al snel kregen we de karper op de kant. We zagen al snel dat deze karper een afwijking had, de karper had een soort knik in z'n lijf, deze schubkarper woog 15 pond.

 

Aparte karper van 15 pond

 

We besloten om nu omstebeurt een karper te vangen, maakt niet uit op welke hengel..... Lorenzo's hengels lagen inmiddels ook beiden te water.... Al snel kreeg ik weer een run, maar deze zwom het obstakel in wat leidde tot lijnbreuk. Even later kregen we een run op Lorenzo's hengel en deze pakte hij in alle haast zelf, dan ben ik maarweer daarna. Deze karper was 14 pond. Daarna mistten we nog een paar runs, maar even later bleef er echt iets lekker vets hangen.... De karper zette z'n gewicht lekker in de strijd en na 10 minuten kwam de karper voor het eerst echt boven en al snel kon 'ie geland worden. We zagen al snel dat dit een echte vette bak van een schubkarper is!!!! Na een fotoshootje werd ook deze vis gewogen... 26 pond!!! Een verbetering van mijn persoonlijke record met 3 pond!!! Wat een topdag (nu al)!!

 

Super(record)vis!!!

 

Met een vreselijke (leuke) adrenalinekick gingen we weer verder. We kregen echt heel veel runs vandaag, het was echt een gekkenhuis!! Al snel ving Lorenzo er een van 14 pond en ik ving vlak daarna er een van 16 pond. Het was echt niet normaal wat er vandaag gebeurde.... We mistten weer een paar runs, verspeelden er weer een op het obstakel, maar even later sloeg Lorenzo weer toe met een karper van 12 pond. Toen werd het een tijdje stiller, we kregen steeds minder piepen/runs, maar ik wist er nog een van 11 pond te vangen. Dit vonden we een mooi eind van de dag (16:00 uur) en we eindigden met 14 runs, waarvan we er 8 vingen met de toppers van 26 en 20 pond!! Het was een topdag!!!!

 

Duncan Swart

 

Hier nog wat andere foto's van de dag...

 

14 pond

14 pond (andere)

16 pond 

12 pond      

11 pond