Topdag met een meter!! 28-01-2007

Na vorige week zondag niet te hebben gevist ivm. een verjaardag, gingen we vandaag weer snoeken!!!

We begonnen weer bij ons in de wijk en de snoeken kolkten wederom op sommige plekken. We kwamen er al snel achter dat we de hengelsteunen vergeten waren. Ik zou ze dus even snel halen.... Na 5 min. stond ik weer aan de waterkant en kreeg ik te horen dat de eerste snoek al binnen was, m'n vader had een snoekje van 48 cm. gevangen. Er is geen foto genomen. We trolden weer naar de Gouw, we kregen geen aanbeet. Op de Gouw kregen we tot het ziekenhuis ook geen aanbeet. We kwamen er al snel achter dat we het fototoestel ook vergeten waren, vervelend, maar gelukkig zit er een camera in de mobiele telefoon (Sony Ericsson W810i). Bij het ziekenhuis kolkte de snoek er als een gek!!! Wel 30 snoeken jaagden achter vluchtende witvis aan. Hier gingen we het proberen met aasvissen. Al snel een wegtsjoepende dobber van m'n vader. De snoek werd gehaakt en bleef lang diep. Even later kon hij een mooie (erg) dikke snoek van 83 cm. landen.

Na deze snoek zagen we andere snoeken ergens anders kolken dus gingen we daar vissen met aasvis. Ook hier dook al snel weer een snoek op de voorn. De snoek nam meteen een sprint en bleef heel lang diep. De snoek probeerde meerdere keren door de pilaren heen te zwemmen maar de snoek werd goed gedrild door m'n vader. Toen de snoek voor het eerst boven kwam wisten we het zeker, dit is een metersnoek. Het klopte, een snoek van 100 cm was voor even de pineut.

Toen de snoek werd teruggezet spuugde ze nog even 2 brasems uit.

Al snel hierna ving ik ook een snoek: 72 cm. met een rare gespleten bek.

Hierna gingen we weer naar de bekende 'kolksloot', en het kolkte er van de snoek. Hier vingen we 2 snoeken op een aasvis: 71 cm. voor mij en 67 cm. voor Dylan.

Toen gingen we naar Oostzaan en trollend vingen we niet meer dan een gestoorde brasem van 25 cm op een Manhadden shad.

Bij de Jagersplas vangt m'n vader ook een snoekje van 68 cm.

We waren hierna van plan om te gaan stoppen, maar we besloten om nog een klein stukje door te trollen. Gelukkig voor Dylan, want hij ving nog even snel 2 snoekjes van 63 cm. en 50 cm.

Toen moesten we naar huis, want we moesten de verjaardag van Dylan gaan vieren. Het eindresultaat: 4 snoeken voor m'n vader, 3 snoeken voor Dylan en 2 snoeken voor mij, 9 snoeken bij elkaar, een topdag!!!

Goede vangst,

Duncan Swart