Vakantiesnoeken! Herfstvakantie 2007

De herfstvakantie... een heerlijk weekje. We hebben een aantal dagen lekker gevist en ook gevangen...

Donderdag 11 oktober

Vandaag kon je eigenlijk wel zeggen dat de vakantie echt is begonnen, want het enige wat op vrijdag nog moest gebeuren was een schooltripje naar Antwerpen... Maar die middag weer even in onze wijk met wat aasvissies rommelen, leverde een paar tsjoepende dobbers op, maar 1 snoek bleef goed hangen. En wat voor een! 1,02 meter gaf het meetlint aan... Daar zakt je broek van af...


Maandag 15 oktober

Vandaag was ik er niet bij, maar m'n vader en Dylan hadden er 3, waarvan 2 met een fotootje.

Woensdag 17 oktober

Vandaag trokken Dylan en ik er weer eens samen op uit met de boot. We kregen genoeg aanbeten, maar daarentegen vingen we er slechts 3, dat hadden er makkelijk 8 ofzo kunnen zijn. Wel zat er een mooie voor mij bij van 94 cm. op een aasvis.

Donderdag 18 oktober

Vandaag gingen Dylan en ik weer samen met de boot weg. We kregen iets meer aanbeten dan de dag ervoor, wat bijvoorbeeld leidde tot een zwaar bekraste Liplure, ze wilden die plug echt graag hebben. Ook verspeelde ik vandaag 2 dikke 90+(+) snoeken. 5 snoeken en 2 mooie baarzen van 30 en 35 (Dylan's nieuwe PR) bezochten kort de boot... van 1 snoek hebben we goede foto's, de rest was bagger. We moeten denk nog een beetje oefenen op de nieuwe camera.


Vrijdag 19 oktober

Vandaag was ongeveer zo'n dag als woensdag en donderdag, alleen vandaag ging Niels (van Dylan's school) een paar uurtjes mee om zijn eerste snoek van zijn leven te vangen. Gelukt! Hij ving 2 snoeken van 50 en 73 cm. en zijn nieuwe record baars van 30 cm. Toen hij weg was wisten we nog 3 snoeken te vangen met als grootste eentje van precies 90 cm. Bij het laatste snoekje van 60 cm., die ik ving op een grote Balzer-baars, gebeurde er iets minder leuks. Ik kreeg een dreg in m'n vinger met de springende snoek er nog aan. Uit een soort reflex trek ik de haak met weerhaak uit m'n vinger. Veel bloed (en pijn) maar mazzel dat ik los was van de plug met snoek.

Zondag 21 oktober

De afsluiting van de vakantie... Met z'n drietjes (m'n vader, Dylan en ik) wilden we nog even lekker vissen en vangen. Het duurde even maar bij een brug wist ik dan toch de eerste te vangen op een aasvis.

Op het moment dat we begonnen te scheuren, zagen we dat m'n moeder bij die brug stond. Even terug dus... Toen we eventjes stonden te praten, gooide ik wat met een Swimbait naar wat boten. BAM! Een prachtige snoek van 95 cm...

Onderweg naar Oostzaan wist m'n vader nog een mooie snoek van 71 te vangen op een Liplure.

In Oostzaan wist Dylan een prachtige snoekbaars van 70 te vangen.

En als afsluiting een mooie 73-er...