Wat een leventje! 8 t/m 13 juli 2007

Allereerst wil ik jullie er even op deze link wijzen over de vangsten tijdens mijn survivalweek.

De zomervakantie is al een tijdje echt begonnen. Wat betekend dit? Juist! Vaak vissen. Daarom heb ik van de week iedere dag wel even gevist en gevangen.

Zondag 8 juli:


Op zoek naar snoek! Helaas werd heet veel zoeken met weinig snoek: ik wist 1 snoek te vangen 63 cm.

Maandag 9 juli:


Na een tijdje niet gepend te hebben doken we vandaag de polder in met de penhengel, met deze mooie schubkarper van 12 pond als resultaat.

Dinsdag 10 juli:

Na 2 dagen voeren gingen we vandaag op de beruchte HHS vissen, het werd een echt visfestijntje. Maar de slijmerds overheersten... We vingen 5 karpers en 8 brasems. We hebben alleen foto's genomen van de karpers:

11 pond.

8 pond.

De topper van de dag: 5 pondjes.

9 pond.

7 pond.

Woensdag 11 juli:


Wederom even pennen in de polder en we haakten er 3, maar er bleef er maar eentje hangen... Een prachtig polderschubje van 7 pond mocht even poseren.

Donderdag 12 juli:


Vier dagen lang gingen er dagelijks homemade boilies te water op de Plas. Toen we eenmaal klaar stonden voor de karpers, duurde het niet lang of Dylan kon beginnen met drillen en binnen 30 seconden ik ook. Daar stonden we dan met allebei een karper aan de hengel. Even later lagen de 2 vangsten naast elkaar op de onthaakmat en op dat moment kregen we nog een run, maar deze werd verspeeld. We hebben met de zelfontspanner een foto gemaakt, en dat is redelijk gelukt. Over de rest van de kan ik kort zijn: klote! 1 piepje wat leidde tot een verspeelde brasem.

Vrijdag 13 juli:

Ik krijg maar geen genoeg van zo'n weglopende dobber, dus dook ik weer eens de polder in. Wederom 3 keer een karper gehaakt, maar slechts 1 geland. Omdat mijn weger stuk was (inmiddels al geweldig geholpen door Rentenaar Hengelsport) moest ik de karper maar even meten: 65 cm.
Een echt Hollands plaatje...

Dat was 'm weer...

Gierende slippen,
Duncan Swart